ukenru
poroshenko-ukrayinski-artileristi-mayut-buti-gotovi-povernutisya-na-donbas

Порошенко: українські артилеристи мають бути готові повернутися на Донбас

 • 11785 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Українські ракетні підрозділи та артилерія на сьогодні відведені від лінії розмежування на Донбасі, але мають бути готові повернутися туди у будь-який момент. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на артилерійському полігоні у День ракетних військ і артилерії, передає кореспондент УНН.

"Навіть сьогодні, відповідно до мінських домовленостей, танки і артилерія калібром більше 100 мм відведені на встановлені угодами і домовленостями відстані, саме ракетні та артилерійські частини залишаються для агресора достатньо вагомим стримуючим фактором, який чітко дає зрозуміти, яку ціну треба буде заплатити, якщо хтось осмілиться піти у наступ", - сказав П.Порошенко.

З його слів, саме тому на сьогодні потрібно відточувати майстерність, швидке реагування та пересування, розгортання артилерійських та ракетних систем.

"Вас відвели від лінії розмежування, але ви маєте бути готові повернутися туди в будь-який момент і вступити в бій, якщо це буде продиктовано потребами оборони", - додав він.

Нагадаємо, Президент вимагає оснащення кожної артилерійської батареї безпілотниками.

Українські Національні Новини

Політика