poroshenko-sluzhyv-palamarem-u-tserkvi-moskovskoho-patriarkhatu-zmi

Порошенко служив паламарем у церкві московського патріархату – ЗМІ

 • 16121 переглядiв

УПЦ МП підтвердила, що Петро Порошенко служив паламарем і був меценатом церкви. Це спростовує твердження, що він ніколи не служив московському патріархату.

Експрезидент Петро Порошенко служив паламарем у УПЦ московського патріархату і багато років був її меценатом. Про це йде мова у відповіді УПЦ МП на запит адвоката Олени Ісаєвської, пише "Закон і бізнес", передає УНН.

"Свого часу Порошенко був парафіянином та меценатом Української православної церкви... З огляду на інформацію, де Порошенко в стихарі несе ікону в оточенні духовенства УПЦ, можна зробити висновок, що він на той час виконував послух пономаря", - відповіли церковники. Вони пояснили, що паламар - це чоловік-мирянин, який належить до нижчого ступня церковнослужителів.

Тож ця відповідь спростовує твердження, що нібито Порошенко ніколи не служив московському патріархату. А меценатство в даному випадку можна оцінювати, як пряме фінансування УПЦ МП.

На думку "Закон і бізнес", Порошенко міг використати служіння в московській церкві для своєї кар’єри в урядах Віктора Януковича та Миколи Азарова, де він працював міністром. І у 2012 році навіть подарував Януковичу оригінал картини Айвазовського.

Нагадаємо, що за даними ЗМІ, Порошенко вів бізнес в рф навіть після анексії Криму.

Також Порошенка звинувачували у змові з рф та бойовиками "ЛДНР" під час бойових дій у 2014-2015 роках для закупівлі вугілля на окупованому Донбасі. Він безпосередньо давав вказівки домовлятися з путіним.  У цей же період в інтернеті була опублікована розмова, під час якої Порошенко сказав путіну "Тисну руку! Обіймаю!".

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі