ukenru
poroshenko-pro-natsbyuro-finansovoyi-bezpeki-nikhto-iz-silovikiv-ne-pidiyde-do-biznesu

Порошенко про Нацбюро фінансової безпеки: ніхто із силовиків не підійде до бізнесу

 • 15926 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Розроблений законопроект про Національне бюро фінансової безпеки гарантує, що жоден із силовиків не матиме змогу підходити до бізнесу. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході зустрічі з бізнесом, передає УНН.

"Розроблено законопроект про Національне бюро фінансової безпеки. Головна мета, яку ми ставили при розробці зазначеного законопроекту - на гарматний постріл ніхто із силовиків, ні СБУ, ні Прокуратура, ні НАБУ, ні Поліція, ніхто не зможе підійти до дверей бізнесу", - підкресли він.

Порошенко наголосив, що це має бути нова аналітична служба, що 80% діяльності цієї служби має бути аналітика.

"І нема, що робити цій службі у представників малого та середнього бізнесу", - додав Президент.

За словами глави держави, бюро має стати не спецназом, не силовим органом, а інтелектуально-аналітичним центром, робота якого базуватиметься на використання сучасних ризик-орієнтованих методів кримінального аналізу.

"Бо саме так нині виявляють реальні і потенційні правопорушення в економічній сфері по всьому світу. Ніхто не ходить ні обшуками, ні з "маски-шоу", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, голова комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат фракції БПП Ніна Южаніна заявила, що при підготовці проекту закону “Про Національне бюро фінансової безпеки України” робоча група використала сучасний досвід європейських країн у сфері боротьби з фінансовими злочинами та досвід України у напрацюванні антикорупційного законодавства. 

За її словами, дві третини проекту закону “Про Національне бюро фінансової безпеки України” (НБФБ) присвячено введенню нових термінів, положень та нового значення інформаційно-аналітичної роботи.

Українські Національні Новини

Політика