ukenru
poroshenko-porivnyav-nadannya-avtokefaliyi-z-pragnennyam-ukrayini-vstupiti-v-nato

Порошенко порівняв надання автокефалії з прагненням України вступити в НАТО

 • 7619 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Президент України Петро Порошенко порівняв надання автокефалії українській церкві з прагненням України вступити в НАТО та ЄС. Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook президента України Петра Порошенко. 

"Автокефалія – частина державницької проєвропейської та проукраїнської стратегії, яку ми послідовно втілюємо в життя протягом останніх 4 років і, наголошую, будемо впроваджувати й надалі. І ніхто не зупинить український народ. І ні в кого ми не будемо питати дозволу, бо вирішувати має Україна і її народ, який бореться за волю, за свободу, за майбутнє. Автокефалія – це найвагоміша подія з того ж ряду, що й наше прагнення до вступу до Євросоюзу та НАТО, Угода про асоціацію, безвізовий режим з ЄС, вихід із СНД, відмова від оманливого Договору про "дружбу" з Росією тощо. Все це – основа нашого власного шляху розвитку, розвитку України і розвитку української нації", - написав Президент. 

Нагадаємо, раніше, 11 жовтня, священний Синод Константинопольського патріархату підтвердив вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський патріархат приступив до надання автокефалії церкві України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вселенський патріархат вирішив не розривати спілкування з Московським патріархатом

Українські Національні Новини

Політика