ukenru
poroshenko-lyudi-yakikh-vimagaye-zvilniti-rosiya-realni-zlochintsi

Порошенко: люди, яких вимагає звільнити Росія, реальні злочинці

 • 7804 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Президент Петро Порошенко сподівається на позитивне вирішення питання зі звільнення заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі та підкреслює, що люди, котрих вимагає звільнити Росія – реальні злочинці. Про це Петро Порошенко сказав в інтерв’ю телеканалу France 24, передає УНН.

"Я налаштований оптимістично, бо всі лідери держав-членів, з якими я зустрівся, понад 15, в тому числі президент (Франції – ред.) Макрон, знають імена політичних в’язнів в Росії. Сенцов, Сущенко, який був журналістом українського ЗМІ акредитованого в Парижі. Його незаконно арештували у Москві. Президент Макрон та перша леді знають його ім’я і наполягають на піднятті цього питання на зустрічі з Путіним", - наголосив Глава держави.

Водночас, Президент звернув увагу на те, що люди, котрих вимагає звільнити Росія – реальні злочинці, а утримувані в Росії українські громадяни – переслідуються за патріотизм та є політичними в’язнями.

Нагадаємо, мати українського режисера Олега Сенцова попросила президента Росії Володимира Путіна про помилування сина.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 13 липня засудив фігуранта справи "українських диверсантів" Євгенія Панова до 8 років колонії суворого режиму.

Українські Національні Новини

Політика