pomer-dzhon-landau-prodiuser-filmiv-avatar-ta-tytanik

Помер Джон Ландау - продюсер фільмів "Аватар" та "Титанік"

 • 21912 переглядiв

Помер оскароносний продюсер Джон Ландау, творчий партнер режисера Джеймса Кемерона, з яким вони разом працювали над такими блокбастерами, як "Титанік" та "Аватар". Йому було 63 роки. Про це УНН пише з посиланням на Associated Press.

Деталі

Про смерть Джона Ландау оголосили члени його родини. Про причину смерті не повідомлено.

Ландау, відомий своїм продуктивним партнерством з режисером Джеймсом Кемероном, здобув три номінації на "Оскар" і переміг у категорії найкращий фільм за "Титанік" 1997 року. Їхня спільна робота включає "Аватар", а також його продовження "Аватар: Шлях води", що стали одними з найбільших блокбастерів в історії кіно.

Частина мене відірвана. Його зухвалий гумор, особистий магнетизм, велика щедрість духу та лютість утримують центр нашого всесвіту "Аватар" протягом майже двох десятиліть. Його спадщина — це не лише фільми, які він продюсував, а й особистий приклад, який він подав — незламний, турботливий, інклюзивний, невтомний, проникливий і абсолютно унікальний

- написав режисер Джеймс Кемерон.

Кар'єра Ландау розпочалася в 1980-х роках, коли він працював продюсером, а потім як співпродюсер на таких фільмах, як "Люба, я зменшив дітей" та "Дік Трейсі".

Нагадаємо

Канадський актор Дональд Сазерленд, відомий за ролями в таких фільмах, як "Голодні ігри" та "Гордість і упередження", помер у віці 88 років, повідомив його син.

Помер британський актор Бернард Гілл, який зіграв у "Володар перснів" і "Титанік"05.05.24, 18:37

Ірина Колеснік

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    На Донеччині росіяни вбили двох цивільних

     • 36782 переглядiв