ukenru
polskiy-zakon-iz-zaboronoyu-banderizmu-pershoyu-zvinuvatili-argentinsku-gazetu

Польський закон із забороною "бандеризму": першою звинуватили аргентинську газету

 • 13270 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Газета Pagina 12 з Аргентини стала першою жертвою польського закону про Інститут нацпам'яті, який передбачає покарання за звинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської ідеології", передає УНН з посиланням на AFP.

Польська ліга проти дифамації (RDI), некомерційна організація, близька до польського консервативного уряду, подала позов за новим законом про ІНП проти веб-сайту Pagina 12, газети в Аргентині.

RDI заявила, що газета використовувала фотографію антикомуністичних польських бійців опору після Другої світової війни в статті про погром в Джедвабні, про різанину 1941 року, коли було вбито більше 300 євреїв їх польськими сусідами під час нацистської окупації.

RDI звинуватив газету і її журналіста Федеріко Павловського в "діях, направлених на нанесення шкоди польському народу і хорошої репутації польських солдатів".

Так, Польща була окупована нацистською Німеччиною у Другій світовій війні, втративши шість мільйонів своїх громадян, в тому числі три мільйони євреїв.

Нагадаємо, закон, який набув чинності в четвер, встановлює штрафи або тюремне ув'язнення на термін до трьох років для тих, хто приписує "відповідальність або відповідальність перед польським народом або державою за злочини, вчинені німецьким Третім Рейхом".

 

Українські Національні Новини

Новини Світу