polski-prykordonnyky-zatrymaly-15-richnoho-cheskoho-shkoliara-yakyi-yikhav-voiuvaty-za-ukrainu

Польські прикордонники затримали 15-річного чеського школяра, який їхав воювати за Україну

 • 25728 переглядiв

Польські прикордонники затримали 15-річного чеського хлопця, який намагався перетнув кордон України, з метою долучення до лав української армії, аби боротися проти російської агресії.

Підліток з Острави (Чехія) перетнув польсько-український кордон з метою долучення до лав української армії, аби спільними зусиллями боротися проти російської агресії. Про це повідомляє Wyborcza, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що у середу, 10 січня, 15-річний чех пішов до школи, але додому не повернувся. Батьки відразу повідомили поліцію, наголосивши на налаштуванню сина допомогти Україні у війні проти росії.

Відтак польські служби отримали від чеської сторони інформацію про зниклого підлітка, а ті, своєю чергою, встановили місце залогінення телефону хлопця. Виявилося, що молодику вже вдалося перетнути польсько-український кордон.

Далі офіцери Сілезького прикордонного загону повідомили українську сторону про підлітка на їхній території, тоді місцевим офіцерам вдалося його затримати та доставити до кордону з Польщею.

Додамо

Хлопець благополучно повернувся додому, але чеська поліція ще не встигла його допитати. З цього приводу вживаються заходи.

Президент Чехії закликав продовжувати підтримувати Україну в боротьбі з рф07.12.23, 15:56

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі