ukenru
polscha-vidreaguvala-na-rishennya-nimetskogo-regulyatora-schodo-pivnichnogo-potoku-2

Польща відреагувала на рішення німецького регулятора щодо "Північного потоку-2"

 • 19914 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Польська енергетична компанія PGNiG вважає успіхом рішення німецького регулятора не звільняти "Північний потік-2" від вимог оновленої Газової директиви ЄС. Відповідну заяву опубліковано на сайті компанії, передає УНН.

"Німецький регулятор енергетичного ринку Bundesnetzagentur - відмовився надати дозвіл газопроводу "Північний Потік-2". Тому на нього повинні поширюватися правила ЄС. Це успіх PGNiG і його німецької дочірньої компанії PGNiG Supply & Trading, які брали участь в процесі", - йдеться у заяві.

Відзначається, що дії PGNiG SA у судовому розгляді перед німецьким регулятором з самого початку користувалися підтримкою польської державної адміністрації.

"Президент правління PGNiG SA Єжи Квеціньскі висловив задоволення результатами розгляду Bundesnetzagentur... PGNiG SA і PGNiG Supply & Trading проаналізують зміст рішення і його обгрунтування в деталях. Компанії будуть стежити за подальшим ходом розгляду справи, включаючи можливі звернення, ініційовані Nord Stream 2 AG", - підкреслили у компанії.

Нагадаємо, сьогодні федеральне мережеве агентство ФРН відмовило у звільненні "Північного потоку-2" від правил газової директиви ЄС. 

Українські Національні Новини

Новини Світу