ukenru
polscha-vidnovit-ukrayinsku-mogilu-na-gori-monastir-zelenskiy

Польща відновить українську могилу на горі Монастир – Зеленський

 • 11098 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Польща відновить українську могилу на горі Монастир та візьме її під свій захист. Про це заявив на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"Ми сьогодні домовилися і надалі розбудовувати та зміцнювати наше стратегічне дружнє партнерство. На мою думку нам вдалося знищити градус емоцій навколо спільного трагічного минулого. Сьогодні з відкритим серцем наші країни рухаються вперед, рухаються у майбутнє", - сказав Зеленський.

За словами Зеленського, Україна розблокувала мораторій на пошукові роботи і польські експерти провели перші розкопки у Львівській області.

"Наступним кроком буде відновлення польською стороною пошкодженої української могили на горі Монастир та взяття її під захист. Віднині у наших відносинах ми акцентуємо на тому, що нас об’єднує. Я впевнений, що так буде і далі", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Польщі пообіцяло розслідувати випадок вандалізму на могилі воїнів Української повстанської армії у Підкарпатському воєводстві, назвавши це спробою розсварити Україну та Польщу.

Українські Національні Новини

Політика