polovina-kuryatini-v-yes-vigotovlena-iz-zastosuvannyam-antibiotikiv

Половина курятини в ЄС виготовлена із застосуванням антибіотиків

 • 28906 переглядiв

51% досліджених зразків курятини містили частки одного або навіть декількох антибіотиків одночасно, тобто вони були резистентними до цих протимікробних засобів. У середньому більше, ніж кожна третя курка (35%) навіть містила так звані резервні антибіотики, тобто препарати останнього покоління, через стійкість до яких в ЄС щороку помирає близько 33 тис. людей.

"Зразки групи PHW, до якої входять польські птахофабрики, мали найвищий рівень забруднення: стійкі до антибіотиків патогени були виявлені в 59 відсотках зразків курячого м’яса. Що ж до курячого м’яса від французької групи НРС, то тут 57% зразків містили антибіотики. У випадку з м’ясом птахофабрики Plukon (Нідерланди), кожен третій зразок (36%) містить залишки протимікробних препаратів", - зазначили у видавництві.

Також повідомляється про те, що Germanwatch та асоціація лікарів Ärzte gegen Massentierhaltung закликають Єврокомісію заборонити використання резервних антибіотиків у тваринництві.

Раніше УНН повідомляв, що "Наша Ряба" поки єдина в Україні пройшла незалежний тест і підтвердила відсутність антибіотиків у курятині.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК: до е-декларацій неможливо внести зміни у майновому стані

     • 12110 переглядiв

    Вибори-2020: вже оброблено 56% виборчих дільниць у Києві

     • 13213 переглядiв

    Рада дозволила українцям змінювати по батькові

     • 55001 переглядiв