ukenru
politico-za-vibukh-v-aeroportu-kabula-vidpovidalna-islamska-derzhava

Politico: за вибух в аеропорту Кабула відповідальна "Ісламська держава"

 • 20529 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Угруповання "Ісламська держава" несе відповідальність за щонайменше один вибух, що пролунав в аеропорту Кабула в четвер, повідомили Politico відразу кілька джерел, пише УНН.

Деталі

За даними джерел, бойовик "ІДІЛ" (нині "Ісламська держава" - ред.) у жилеті смертника був відповідальний за перший вибух. Він підірвався близько 17:00 за місцевим часом недалеко від воріт Abbey. Три джерела повідомили, що невдовзі після цього американські війська відкрили вогонь у відповідь.

За словами двох осіб, військам НАТО було наказано негайно покинути ворота аеропорту через вибухи.

Повідомляється, що поки жодна людина або угруповання не взяли на себе відповідальність за напад.

У той же час, відзначає видання, президент США Джо Байден раніше на цьому тижні попередив, що "ІДІЛ" хоче завдати удару по аеропорту.

Додамо

26 серпня біля міжнародного аеропорту імені Хаміда Карзая в Кабулі прогримів вибух. Інформацію про це підтвердив прессекретар Пентагону Джон Кірбі.

Додамо, що за даними Міноборони Туреччини, вибухів біля аеропорту було два, а не один. Це також підтвердили у Пентагоні.

Повідомляється про, за різними даними, від 18 до "десятків" жертв.

За інформацією МЗС України, даних про наявність постраждалих українців в результаті вибуху біля аеропорту Кабула поки не надходило.

Українські Національні Новини

Новини Світу