ukenru
podatkivets-u-kiyevi-vimagala-ponad-30-tis-grn-khabara

Податківець у Києві вимагала понад 30 тис. грн хабара

 • 20711 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Співробітники СБУ викрили на хабарі виконуючу обов’язки заступника начальника Державної податкової інспекції одного з районів Києва. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Правоохоронці встановили, що посадовець налагодила злочинну схему систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців за нестворення штучних перешкод у їх діяльності. Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання зловмисницею від місцевого підприємця 31 тис. грн за видачу довідок про відсутність заборгованостей та перереєстрацію на спрощену систему оподаткування", - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали податківця в її робочому кабінеті після отримання всієї суми хабара. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України планується проведення обшуків за місцем роботи та проживання затриманої.

Нагадаємо, у Харкові викрито головного державного інспектора митного посту Харків-пасажирський, який налагодив схеми отримання системних хабарів від громадян, вага багажу яких перевищувала ліміт.

Українські Національні Новини

Київ