pletenchuk-pro-vykhid-16-korabliv-rf-u-more-rosiiany-mohly-vidchuly-sebe-nezatyshno-v-novorosiisku

Плетенчук про вихід 16 кораблів рф у море: росіяни могли відчути себе незатишно в новоросійську

 • 18401 переглядiв

Речник ВМС України прокоментував недавній вихід 16 російських кораблів у Чорне море. Він припустив, що це може бути пов'язано з відчуттям небезпеки на базі в новоросійську.

Нещодавній вихід в море 16 кораблів чф рф не для бойового завдання може свідчити про відчуття небезпеки на базі в новоросійську. Про це сказав речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у понеділок, передає УНН.

Деталі

"Небезпека застосування (ракет типу "Калібр" з Чорного моря - ред.) присутня постійно. Насправді, подібні виходи в море докорінно не змінюють ситуацію, бо для того, щоб відстрілятися, потрібно вийти з гавані на годину чи дві", - сказав Плетенчук.

Він наголосив, що не може повʼязати нещодавній вихід 7 носіїв крилатих ракет в Чорному морі з маневрами чи з можливим застосуванням.

Це може свідчити, що в якийсь момент, мабуть, росіяни незатишно себе відчули на базі в новоросійську і мали обирати. У результаті вони вийшли в море, де могли зустрітись з українськими морськими дронами. Чому вони зробили такий вибір, ми дізнаємось згодом

- сказав Плетенчук.

Доповнення 

Нещодавно, 14 вересня, за даними ВМС ЗСУ, росія вивела в Чорне море 16 військових кораблів, з яких 7 були носіями крилатих ракет типу "Калібр".

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстріляла 6 громад Сумщини: 25 вибухів за ніч та ранок

     • 17729 переглядiв

    Латвія передасть Україні британські броньовані машини CVR(T)

     • 23579 переглядiв