pivnichnokoreiski-khakery-sprobuvaly-vykrasty-viiskovi-sekrety-dlia-yadernoi-prohramy

Північнокорейські хакери спробували викрасти військові секрети для ядерної програми

 • 25913 переглядiв

Спецслужби США, Британії та Південної Кореї викрили кампанію кібершпигунства КНДР. Хакери атакували оборонні компанії, намагаючись отримати дані про ядерні та ракетні технології.

Північнокорейські хакери провели кампанію кібершпигунства з метою викрадення секретних військових даних на підтримку своєї ядерної програми. Про це йдеться у спільній доповіді Федерального бюро розслідувань США, Агентства національної безпеки США, Національного центру кібербезпеки Великої Британії та Національної розвідувальної служби Південної Кореї, передає Deutsche Welle, пише УНН.

Деталі

За інформацією спецслужб трьох країн, хакери, яких дослідники кібербезпеки називають угрупованням Anadriel, атакували або зламували комп'ютерні системи низки оборонних та інженерних компаній, включно  виробників танків, підводних човнів, військових кораблів, винищувачів, ракет та радарних систем. Anadriel був ідентифікований як підрозділ шпигунського агентства Пхеньяну.

У повідомленні йдеться, що загроза залишається для підприємств у всьому світі, зокрема для таких країн, як Індія та Японія.

Пол Чічестер із Національного центру кібербезпеки Великої Британії заявив, що глобальна операція з кібершпигунства, яку було викрито, показує, на що Пхеньян готовий піти, щоб реалізовувати свої військові та ядерні програми.

Доповнення

За інформацією ФБР, Anadriel використовували вразливості у програмному забезпеченні для проведення кібератак, включаючи шкідливе ПЗ та фішинг, щоб отримати доступ до конфіденційних даних та інформації. У спецслужбі зазначили, що хакери намагались отримати специфікації та креслення конструкції для перероблення та збагачення урану, а також дані щодо ракет і систем протиракетної оборони.

ФБР закликало компанії, що працюють в оборонному, аерокосмічному, ядерному та інженерному секторах, "залишатися пильними, захищаючи свої мережі від кібероперацій, спонсорованих Північною Кореєю".

Reuters: КНДР відправила до росії делегацію з елітних військових 09.07.24, 14:26

Популярні

Новини по темі

Повітряні Сили ЗСУ збили вночі 20 ударних БПЛА

 • 25588 переглядiв

У Чорному морі 1 ворожий корабель з ракетами 'Калібр'

 • 24132 переглядiв

У Криму уражено склад боєприпасів на аеродромі 'Саки'

 • 27114 переглядiв