pivdenna-koreya-zaklikala-svoyikh-gromadyan-pokinuti-ukrayinu

Південна Корея закликала своїх громадян покинути Україну

 • 24471 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Уряд Південної Кореї ввів максимальний рівень небезпеки для поїздок до України і закликав своїх громадян негайно покинути українську територію через загрозу вторгнення Росії. Про це повідомляє УНН із посиланням на МЗС Південної Кореї.

Деталі

"У зв'язку із ситуацією в Україні уряд ухвалив рішення терміново оголосити попередження про поїздки четвертого рівня (поїздки заборонено) для всієї території України з 13 лютого", – ідеться у повідомленні.

Громадян Південної Кореї, які зараз перебувають в Україні, закликали негайно покинути країну доступними рейсами.

Як зазначили, це превентивний захід у межах підготовки до раптового погіршення ситуації в Україні.

За даними південнокорейського МЗС, станом на 2 листопада 2021 року в Україні проживає 341 громадянин Південної Кореї, зокрема держслужбовці.

Нагадаємо

Міністерство закордонних справ Японії 11 лютого порадило своїм громадянам, які перебувають в Україні, негайно покинути країну через збільшення військ РФ біля українських кордонів.

Контекст

Країни Заходу останнім часом звертають особливу увагу на нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового вторгнення Росії та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов наприкінці минулого року повідомив, що 122 тис. російських військових перебувають на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

Головна вимога глави Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що Україні не дозволять вступити до НАТО.

Захід закликає Росію відвести війська від українського кордону та загрожує масштабними санкціями у разі можливого вторгнення.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Південна Корея закликала своїх громадян покинути Україну

     • 24471 переглядiв

    Готівки "на руках" в українців побільшало

     • 16503 переглядiв