pislia-vykhodu-baidena-z-perehoniv-harris-vyperedzhaie-trampa-reuters

Після виходу Байдена з передвиборчих перегонів, Гарріс випереджає Трампа - Reuters

 • 10370 переглядiв

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випередила Дональда Трампа на 2% в загальнонаціональному опитуванні після виходу Байдена з гонки. 56% виборців вважають, що Гарріс здатна впоратися з викликами.

Після рішення Джо Байдена вийти з передвиборчих перегонів, віцепрезидентка США Камала Гарріс випередила республіканця Дональда Трампа на два пункти в загальнонаціональному опитуванні. Про це свідчить останнє опитування IPSOS  для Reuters, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що цього разу Гарріс випередила Трампа в загальнонаціональному опитуванні з результатом 44% проти 42%, водночас різниця перебуває в межах статистичної похибки у 3 відсоткові пункти.

Натомість у попередньому опитуванні Reuters 15-16 липня Гарріс і Трамп набирали по 44% підтримки, а на початку місяця республіканець випереджав віцепрезидентку США на один відсотковий пункт.

Крім того, в останньому опитуванні 56% зареєстрованих виборців США заявили, що 59-річна Гарріс "має гострий розум і здатна давати раду викликам". Про 78-річного Трампа таке сказали лише 49%, а про 81-річного Байдена – лише 22%.

Камала Гарріс випереджає Байдена у перегонах проти Трампа - Bloomberg23.07.24, 18:05

Доповнення

Опитування відбулось 22-23 липня – після національного з'їзду Республіканської партії США, на якому Трампа офіційно висунули кандидатом у президенти. Окрім того, на момент опитування Байден вже оголосив, що виходить з перегонів і підтримує кандидатуру Гарріс.

Як наголошує Reuters, загальнонаціональні опитування вказують на важливі сигнали про підтримку американцями політиків, але доля президентських виборів у США зазвичай вирішується в кількох ключових штатах, які традиційно підтримують кандидатів з різних партій.

Нагадаємо

Очільники демократичних фракцій у Палаті представників і Сенаті США Хакім Джеффріс і Чак Шумер підтримують висунення Камали Гарріс кандидаткою в президенти США від їхньої партії.

Популярні

Новини по темі