pidriv-kakhovskoyi-ges-prinis-zbitkiv-dovkillyu-na-ponad-1-5-mlrd-yevro-prokudin

Підрив Каховської ГЕС приніс збитків довкіллю на понад 1,5 млрд євро - Прокудін

 • 904127 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Підрив армією рф Каховської ГЕС привів до збитків навколишньому середовищу на суму понад 1,5 млрд євро. Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександ Прокудін за результатами засідання комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, пише УНН із посиланням на повідомлення штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Цитата

“Орієнтовна сума збитків довкіллю через підрив росією Каховської ГЕС вже становить понад 1,5 млрд євро. Затоплено близько 55 тисяч гектарів лісу. Води, що стала непридатною до використання через цей теракт, вистачило б, аби поїти весь світ протягом двох днів", - заявив Олександр Прокудін.

Доповнення

Також на засіданні комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування у понеділок розглянули низку важливих питань, що стосуються поліпшення екологічної ситуації в регіоні.

Говорили, зокрема, про постійний моніторинг за станом довкілля та епідеміологічною ситуацією, невідкладне буріння нових свердловин і забезпечення населення питною водою. А також евакуацію населення та шляхи відновлення регіону.
Крім того, одним з питань був державний контроль за ціноутворенням на питну воду в Херсонщині, зазначили в штабі.

Нагадаємо

В наслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС Україна щороку втрачатиме близько двох мільйонів тонн виробництва аграрної продукції, що дорівнює близько 1,5 мільярда доларів. Про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня.

Також міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що понад 180 тисяч птахів та диких тварин можуть загинути через підрив Каховської ГЕС.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    За тиждень на узбережжя Одещини течією викинуло 6 мін

     • 777065 переглядiв

    Медичне страхування під час війни працює

     • 846866 переглядiв

    Збив дитину на переході в Києві: водія заарештовано

     • 1689462 переглядiв