pidozru-otrimav-kerivnik-peretvorenoyi-u-tribunu-dlya-aksonova-i-saldo-krimskoyi-trk

Підозру отримав керівник перетвореної у "трибуну" для аксьонова і сальдо кримської ТРК

 • 103834 переглядiв

Деталі

"Служба безпеки зібрала доказову базу на підсанкційного колаборанта вадима первих – керівника так званої «телерадіокомпанії «Крим», яку рашисти створили на тимчасово окупованому півострові", - вказали у СБУ.

Після повномасштабного вторгнення рф загарбницька ТРК, як вказано, функціонує як єдина медійна платформа для поширення кремлівської пропаганди в тимчасово захопленій частині півдня України. До структури окупаційної установи входить 16 російських інформресурсів. Серед них – телеканали «перший кримський» та «Крим 24».

"Під керівництвом Первих вони стали головними рупорами кремля в регіоні, а також «медіатрибунами» для місцевих гауляйтерів аксьонова і сальдо", - розповіли у СБУ.

Також повідомляється, що у студіях ворожої ТРК монтували фейкові репортажі з передової та постановочні сюжети на підтримку фейкових плебісцитів 2022 і 2023 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Придушують рух опору у Криму: чотирьом ексочільникам внутрішніх військ України повідомили про підозру

"Сам первих неодноразово публічно виступав за продовження війни проти України та закликав жителів окупованих територій приєднуватись до російського війська", - зазначили у спецслужбі.

За даними слідства, первих добровільно пішов на співпрацю з агресором одразу після захоплення українського півострова у 2014 році.

"Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти злочинної діяльності Первих проти державної безпеки України", - зазначили у спецслужбі.

Йому повідомили про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Фігурант перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України, тривають заходи для притягнення його до відповідальності, зазначили у СБУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала новий транш допомоги від ЄС у 1,5 млрд євро

     • 336510 переглядiв

    ВАКС починає розгляд по суті справи одеського "Краяну"

     • 147255 переглядiв

    На Дніпропетровщині винищувачем ліквідовано ворожий дрон

     • 148065 переглядiв

    Оскарження рішення ВЛК - у МОЗ пояснили процедуру

     • 261260 переглядiв