ukenru
parlamentari-vidpravili-na-doopratsyuvannya-zakonoproekt-schodo-vdoskonalennya-sistemi-organiv-amku

Парламентарі відправили на доопрацювання законопроект щодо вдосконалення системи органів АМКУ

 • 11207 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Верховна Рада України повернула на доопрацювання Комітету з наступним поданням на повторне друге читання законопроект №3132 про внесення змін до Закону України "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету. Відповідне рішення підтримали 234 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, законопроект №3132 про внесення змін до Закону України "Про Антимонопольний комітет України" та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету передбачає концептуально переглянути механізм роботи АМКУ як органу оскарження.

Додамо, що законопроектом пропонується ЗУ “Про Антимонопольний комітет України” доповнити новою статтею, якою визначається окремо повноваження АМКУ як органу оскарження у сфері публічних закупівель.

Так, в АМКУ буде утворено Комісію з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель у складі не менше трьох уповноважених з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Ці уповноважені призначаються у порядку, передбаченому для призначення державних уповноважених АМКУ.

Нагадаємо, що 13 квітня ВРУ на позачерговому засіданні ухвалила за основу проект закону щодо вдосконалення системи органів Антимонопольного комітету України. Відповідне рішення підтримали 244 народні депутати України.

Українські Національні Новини

Політика