ukenru
parlamentari-ukhvalili-za-osnovu-uryadoviy-zakonoproekt-pro-mediatsiyu

Парламентарі ухвалили за основу урядовий законопроект про медіацію

 • 17723 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3504 про медіацію, поданий Кабінетом міністрів України. Відповідне рішення підтримали 339 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Проектом закону пропонується визначити правові засади та порядок проведення медіації в Україні. Передбачається наступне:

  • процедура медіації застосовуватиметься у будь-яких конфліктах (спорах), які виникають, зокрема, з цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних правовідносин, а також у кримінальних провадженнях при укладенні угод про примирення між потерпілим та підозрюваним, обвинуваченим та в інших сферах суспільних відносин;
  • фізичні та юридичні особи зможуть звернутись до медіатора для проведення медіації як до звернення до суду, третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу, так і під час судового, третейського чи арбітражного провадження;
  • медіація проводитиметься за взаємною згодою сторін медіації відповідно до принципів добровільності, конфіденційності, незалежності та нейтральності, неупередженості медіатора.

Зазначається, що набути статус медіатора зможе будь-яка фізична особа, яка має вищу освіту та пройшла базову підготовку у сфері медіації в Україні або за її межами.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив законопроект “Про медіацію”, яким передбачається визначити вимоги до договору про медіацію та угоди про врегулювання конфлікту.

Українські Національні Новини

Політика