parizh-perevazhnoyu-bilshistyu-progolosuvav-za-zaboronu-elektrosamokativ

Париж переважною більшістю проголосував за заборону електросамокатів

 • 1415094 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Париж проголосував за заборону електросамокатів з прокату на своїх вулицях. Багато представників індустрії побоюються, що такі зміни у Парижі, де самокати вперше з'явилися у 2018 році, матиме хвильовий ефект в інших містах, пише УНН з посиланням на TechCrunch.

Деталі

Париж був одним з найбільш жорстко регульованих ринків електросамокатів, на що компанії вказували як на приклад того, як вони можуть добре поводитися у містах. Проте, попри обмеження максимальної швидкості самокатів до 10 кілометрів на годину і вимогу до водіїв використовувати спеціальні паркувальні зони або сплачувати штрафи, Париж став першим містом, яке повністю змінило свою політику у цій сфері.

На недільному референдумі, організованому мером Парижа Анн Ідальго, 89% жителів Парижа проголосували проти того, щоб залишити в місті прокат електросамокатів. Три компанії, які мають контракти на роботу в Місті Світла, повинні будуть вивести свої автопарки - загалом 15 000 електросамокатів - до 1 вересня.

У неділю Ідальго сказала, що скутери є причиною багатьох нещасних випадків і що бізнес-модель надто дорога, щоб бути стійкою: 10-хвилинна поїздка коштує близько 5 євро.

Референдум не має обов’язкової сили, тому Ідальго все ще може ухвалити - малоймовірне, однак - рішення залишити електросамокати в місті, зважаючи на низьку явку, зафіксовану на голосуванні у неділю.

Доповнення

Про популярність електросамокатів свідчать цифри. Як зазначає TechCrunch, 90% парку електросамокатів у Парижі використовується щодня. У 2021 році понад 1,2 мільйона їх водіїв, 85% з яких були жителями Парижа, здійснили загалом 10 мільйонів поїздок Лаймом, Доттом і Тіром. Це приблизно 27 000 поїздок на день.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні наразі не планують забороняти TikTok - Федоров

     • 1230181 переглядiв

    Окупанти випустили по Херсонщині 131 снаряд, загинула людина

     • 582369 переглядiв

    Зеленський у середу очікується у Польщі - канцелярія Дуди

     • 820508 переглядiв

    У США розбився медичний вертоліт, загинуло двоє людей

     • 762432 переглядiв

    Ізраїль заявив, що збив літак, який вочевидь прилетів із Сирії

     • 1317036 переглядiв