ukenru
originalniy-kostyum-darta-veydera-mozhut-prodati-na-auktsioni-za-2-mln-dolariv

Оригінальний костюм Дарта Вейдера можуть продати на аукціоні за 2 млн доларів

 • 15754 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Оригінальний костюм героя фантастичної кіноепопеї "Зоряні війни" Дарта Вейдера буде виставлений на торгах за 2 млн дол. 14 травня. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт одного з найстаріших і найбільших британських аукціонних будинків "Бонхамс".

Зазначена на сайті аукціону сума, яку власник костюма Брайс Еллер сподівається отримати за продаж цінного лота, становить від 1 млн до 2 млн дол.

Похмурий одяг Вейдера було створено в 1979 році командою дизайнерів "Зоряних воєн" під керівництвом Джона Молло для п'ятого фільму серії "Зоряні війни: Епізод V: Імперія завдає удару у відповідь" (1980).

Костюм складається з 13 основних елементів, включаючи залізний шолом, маску, чоботи, плащі та гульфик. Елементи шати зроблені зі шкіри, вовни, шовку, скловолокна та інших матеріалів.

Нагадаємо, 2017 році дроїд R2-D2, який було використано в четвертому фільмі "Зоряні війни. Епізод IV: Нова надія" (1977) року, пішов з молотка майже за 3 млн доларів, в 2018 році за 450 тис. доларів був проданий світловий меч люка Скайуокера.

Українські Національні Новини

Новини Світу