ukenru
orban-zaproponuvav-budapesht-dlya-peregovoriv-zelenskogo-i-putina

Орбан запропонував Будапешт для переговорів Зеленського і путіна

 • 164686 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав, що запросив президента рф володимира путіна та Президента України Володимира Зеленського, а також президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера ФРН Олафа Шольца приїхати до Будапешта для переговорів, пише УНН з посиланням на euronews.

Цитата

"Відповідь була позитивна, але російський президент каже, що має певні умови", — сказав він.

Деталі

Орбан заявив також, що "ввесь наш вплив ми збираємось використовувати для досягнення перемир'я, припинення вогню", попередивши, що "війна стає дедалі більш жорстокою".

Окрім того, Орбана, який є проросійським і вважається близьким союзником путіна, чітко запитали, хто, на його думку, розпочав війну.

"Це цілком зрозуміло", — сказав він. "Це війна, яку розпочала росія", - зазначив він, також описуючи Москву як "агресора".

Орбан закликав розслідувати "всі звірства" і сказав, що "будь-яке звірство проти цивільного населення має бути рішуче засуджено".

Доповнення

Переобраний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Будапешту не буде проблемою платити за російський газ рублями, про що для "недружніх країн" недавно розпорядився президент рф володимир путін.

Українські Національні Новини

Політика