ukenru
opublikovaniy-reyting-naybilshikh-v-sviti-eksporteriv-vina

Опублікований рейтинг найбільших в світі експортерів вина

 • 10886 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. За підсумками 2017 року світовий експорт вина становив 35,5 млрд дол., передає УНН з посиланням на Worlds Top Exports.

Перше місце в світі за кількістю експортованого вина (в грошовому еквіваленті - ред.) посыла Франція. У минулому році Франція експортувала вина на 10,3 млрд дол., що становить 29,1% від загального світового експорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коктебель": історія якості довжиною в 140 років

Друге місце належить Італії з показником в 6,8 млрд дол. (19,1% від загального світового експорту).

Замикає трійку лідерів Іспанія. У 2017 році Іспанія експортувала вина на 3,3 млрд дол., що становить 9,2% від загального світового експорту.

Як писав УНН, українські вина все активніше купують за кордоном. За перші п'ять місяців поточного року показник експорту вітчизняних вин виріс на 37% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Також відзначимо, що серед українців зростає споживання вина на тлі зниження попиту на міцні алкогольні напої.

А за словами директора з маркетингу компанії Beverage Trading Company Олексія Безуглого, ринок українського вина дуже перспективний. Він зазначив, що у нас збільшується різноманітність винних напоїв вітчизняного виробництва. При цьому, за якістю, вони не поступаються імпортним, а за ціною - є більш доступними українському споживачеві.

Українські Національні Новини

Новини Світу