ukenru
operatori-vkotre-zaklikali-uryad-postaviti-krapku-u-pitanni-obyednannya-aktsiziv-na-palne

Оператори вкотре закликали уряд поставити крапку у питанні об'єднання акцизів на пальне

 • 14773 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. У зв'язку зі збільшенням кількості нелегалів на ринку пального вітчизняні оператори звернулися до Кабміну з проханням перенести ставку роздрібного акцизу пального до основного податку. Про це під час прес-конференції повідомив віце-президент ПАТ "Концерн Галнафтогаз" Василь Даниляк від імені Асоціаціі "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів Украіни", передає кореспондент УНН.

"На сьогодні лишається можливість для несплати податку, чим активно користуються чорні учасники ринку. У результаті існування такого податку, по цінах це орієнтовно 1,2 грн, дуже великі спокуси для непрозорих гравців на ринку, щоб мати конкурентну перевагу і забирати ринок за рахунок цієї неправомірної переваги.

Таким чином забирається велика частина ринку у "білих" компаній. Ми спостерігаємо тенденцію, де ринок перебігає до чорних компаній, відповідно, державний бюджет недоотримує значну суму грошей.

Оскільки ця тенденція продовжується наша асоціація запропонувала вихід з ситуації. А саме ми запропонували відмінити цей роздрібний акцизний податок на пістолеті на заправочних станціях і перенести його у базу оподаткування при імпорті нафтопродуктів або при іх виробництві", - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами Л.Косянчука, через бездіяльність Мінфіну, місцеві бюджети недоотримують 2 млрд грн з паливного акцизу.

Українські Національні Новини

Економіка