oon-zaklikala-schaditi-mirnikh-zhiteliv-pislya-udariv-rosiyi-po-kilkokh-mistakh-ukrayini

ООН закликала "щадити мирних жителів" після ударів росії по кількох містах України

 • 145993 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. У четвер Організація Об'єднаних Націй закликала всі сторони війни "дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права та постійно дбати про захист цивільних осіб та цивільної інфраструктури" після нещодавнього обстрілу кількох міст в Україні, заявив офіційний представник ООН Стефан Дюжаррик. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Цитата

"Як ви знаєте, велися інтенсивні обстріли прифронтових міст, у тому числі Нікополя та Зеленодольська Дніпропетровської області, де бойові дії залишили за собою слід руйнувань, пошкоджено десятки будинків, а також магазини, школи та аптеки. Це включає вчорашні удари, внаслідок яких загинули та отримали поранення мирні жителі неподалік залізничної станції в Чаплине, що викликає особливе занепокоєння", — сказав Дюжаррик журналістам у Нью-Йорку.

Деталі

Дюжаррик повідомив, що координатор ООН з гуманітарних питань Деніз Браун "почала триденну місію до східної та центральної України, щоб на власні очі побачити гуманітарні наслідки війни та зусилля, які вживає гуманітарні організації в країні для підтримки постраждалих".

"Всі суб'єкти без винятку повинні дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права і постійно дбати про те, щоб щадити цивільних осіб та громадянську інфраструктуру, щоб вони були захищені, їхні будинки були збережені, а основні послуги залишалися", - сказала Браун.

Додамо

Щонайменше 25 людей загинули внаслідок удару російських військ на залізничну станцію Чаплине у середу.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ліга чемпіонів: з ким зіграє "Шахтар" у новому сезоні

     • 143247 переглядiв

    У ВООЗ повідомили нову стастиску віспи мавп: деталі

     • 229437 переглядiв

    Зеленський поговорив із Байденом: перші деталі

     • 233077 переглядiв

    Посуха в Італії оголила стародавній імперський міст

     • 536123 переглядiв