oon-40-zemel-planeti-degraduvali

ООН: 40% земель планети деградували

 • 1275165 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Нині частка земель, що деградували, на планеті сягає 40 відсотків. Така ситуація ставить під удар виробництво продовольства, загрожує біорізноманіттю та посилює кліматичну кризу. Про це з нагоди Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням і посухою заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє УНН.

Цитата

«Ми не можемо жити без землі, але ми ставимося до неї як до бруду. Через нераціональне землеробство швидкість ерозії ґрунтів у сто разів перевищує темпи їхнього відновлення в рамках природних процесів», - заявив Гутерріш.

Найгірше ситуація, що склалася, позначається на жінках і дівчатках, додав глава ООН: унаслідок недбалого поводження із землею вони непропорційно високим ступенем страждають від нестачі продовольства і дефіциту води та стикаються з вимушеною міграцією.

«У багатьох країнах закони і сформована практика не дозволяють жінкам і дівчаткам володіти землею. При цьому в тих країнах, де у жінок і дівчаток є така можливість, вони відновлюють і захищають землю, підвищуючи її продуктивність і стійкість до посух, інвестуючи в охорону здоров'я, освіту та харчування», - вважає Генсек.

Рівні права на землю сприяють одночасно її захисту та досягненню гендерної рівності, наголосив очільник ООН, закликавши уряди країн світу усунути правові бар'єри, які заважають жінкам володіти землею, і залучати їх до участі в розробці політики в цій галузі.

«Потрібно допомагати жінкам і дівчаткам робити свій внесок у захист нашого найціннішого ресурсу. Давайте ж спільними зусиллями зупинимо деградацію земель до 2030 року», - закликав Генеральний секретар.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ООН: 40% земель планети деградували

     • 1275165 переглядiв

    Ворог протягом доби 20 разів обстріляв Вугледар

     • 873661 переглядiв

    Ворог вночі та зранку обстрілював Сумщину

     • 1196697 переглядiв