ukenru
ombudsmen-umovi-v-lukyanivskomu-sizo-ne-pokraschuyutsya

Омбудсмен: умови в Лук'янівському СІЗО не покращуються

 • 7560 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Питання умов утримання ув’язнених у Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівське СІЗО) обговорюється вже декілька років, але наразі комплексних покращень там не спостерігається. Про це розповіла Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська під час інтернет-конференції, передає УНН.

"Що стосується умов в Київському СІЗО, то можу сказати, що про нелюдські умови тут ми говоримо вже кілька років, але при цьому комплексних змін на краще, на жаль, немає", - розповіла В.Лутковська.

Також вона зазначила, що вона, представники офісу Омбудсмена та лікарі бувають в Київському СІЗО досить часто, і що останній візит відбувся вчора.

Уповноважений з прав людини додала, що слідчі ізолятори, місця несвободи завжди перебувають в пріоритеті діяльності національного превентивного механізму проти тортур.

"Акти реагування на порушення прав людини, які ми знаходимо, відправляються мною і в Міністерство юстиції, яке сьогодні відповідає за дотримання належних умов в пенітенціарній системі, і в Генеральну прокуратуру для відповідного реагування", - зазначила Омбудсмен.

Вона додала, що сьогодні взаємодія з Генеральною прокуратурою вийшла на новий рівень, який дозволяє сподіватися на те, що винні в порушенні прав людини будуть покарані.

Українські Національні Новини

Суспільство