olimpiada-2024-ukrainets-doroshchuk-vyishov-u-final-v-strybkakh-u-vysotu

Олімпіада-2024: українець Дорощук вийшов у фінал в стрибках у висоту

 • 12179 переглядiв

Український легкоатлет Олег Дорощук пройшов у фінал Олімпійських ігор 2024 року зі стрибків у висоту з результатом 2,24 м. Він став єдиним українцем, який подолав кваліфікацію в цій дисципліні.

Легкоатлет з України Олег Дорощук вийшов у фінал Олімпіади-2024 в стрибках у висоту. Він не взяв висоту 2,27 метра, але потрапив до топ-12 учасників фіналу. Про це пише УНН з посиланням Федерацію легкої атлетики України. 

Олег Дорощук з результатом 2.24 пройшов у фінал Олімпійських Ігор у стрибках у висоту і змагатиметься там 10 серпня 

- йдеться в дописі. 

Доповнення

З цього виду спорту від України на Ігри в Парижі відібралися відразу три спортсмени: Олег Дорощук, Андрій Проценко та Владислав Лавський

Проте Дорощук став єдиним українцем, який подолав кваліфікацію стрибків у висоту на Олімпіаді-2024, Лавський та Проценко її не пройшли.

Формат кваліфікації передбачав, що у фінал пройдуть усі стрибуни, що візьмуть планку 2,29 метра. Або ж увійдуть до топ-12 за результатами кваліфікації.

Олег Дорощук з першої спроби не зміг взяти висоту 2,24 метра, але йому вдалося це зробити з другої - спортсмен перелетів висоту та продовжив боротьбу у кваліфікації.

Українець все ж потрапив до фіналу завдяки тому, що одразу кілька стрибунів, які показували гірші результати на попередніх висотах, теж її не подолали.

Нагадаємо

Українські борці Жан Беленюк та Парвіз Насібов пройшли у півфінал з греко-римської боротьби на Олімпійських іграх у Парижі. Беленюк переміг у вазі до 87 кг, а Насібов - у вазі до 67 кг.

Україна із сімома нагородами посідає 18-ту позицію в медальному заліку Олімпіади-202407.08.24, 02:54

Володимир Омельченко

Спорт

Популярні

Новини по темі