okupanty-zhorstoko-vbyly-ukrainskoho-viiskovopolonenoho-lubinets-terminovo-zvertaiusia-do-mkchkh-ta-oon

Окупанти жорстоко вбили українського військовополоненого: Лубінець терміново звернувся до МКЧХ та ООН

 • 29325 переглядiв

У мережі з'явилося фото, ймовірно, тіла українського полоненого зі слідами тортур. Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до МКЧХ та ООН, щоб зафіксувати порушення прав людини з боку росії.

У мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відреагував і заявив, що терміново звертаюся до МКЧХ та ООН, передає УНН.

За словами омбудсмена, це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це поведінка нелюдів. Він зауважив, що відповідно до норм міжнародно гуманітарного права, жодного військовополоненого не можна піддавати фізичному каліченню, насиллю чи вбивству.

"Зважаючи на жахливі кадри, я терміново звернувся: до МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони країни-терориста.

До українських правоохоронних органів, щоб вони перевірили особу вбитого полоненого та факт цього злочину", - повідомив Лубінець.

Додамо

Омбудсмен нагадав, що військовополонені перебувають у руках ворожої держави, і саме вона відповідає за поводження з ними. Відповідальність за вбивство та каліцтво лежить не тільки на російських солдатах, але на самій рф.

"Окремо зазначу, що війна, яка триває зараз – гібридна. Розповсюджуючи схожі фото та відео соціальними мережами й вчиняючи такі дії, Росія хоче залякати українців: як цивільних, так і військових. Нібито дивіться, на що ми здатні. Але дивлячись на такі кадри, зрозуміло одне: таке забути та пробачити не можливо! За злочини – повинне бути покарання!" - резюмував Лубінець.

Розстріляв українського військовополоненого: повідомлено про підозру "штурмовику V"08.03.24, 14:04

Популярні

Новини по темі

Окупанти скинули вибухівку з дрона на жителя Херсонщини

 • 17590 переглядiв