okupanty-prokhodyly-do-liudei-ta-zmushuvaly-holosuvaty-fedorov-zrobyv-zaiavu-pro-vybory-na-tot

Окупанти проходили до людей та змушували голосувати: Федоров зробив заяву про "вибори" на ТОТ

 • 23428 переглядiв

На окупованих росією територіях України не було легітимних виборів, окупанти ходили по домівках і змушували людей голосувати за відповідного кандидата, заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Виборів на тимчасово окупованих територіях у тому сенсі, в якому ми звикли, їх не відбувалося. Окупанти проходили до людей та змушували голосувати за відповідного кандидата. Про це в ефірі телемарафону розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передає УНН.

"Ми всі з вами усвідомлюємо, що виборів на тимчасово окупованих територіях у тому сенсі, в якому ми з вами звикли, їх не відбувалося. Нічого навіть схожого на те, що ми з вами називаємо вибори не було. Останній місяць ворог проводив на тимчасово окупованій території фарс, який вони називали вибори. Перш за все ворог намагався за цей місяць дістатися до кожної людини, які проживають на ТОТ. Приходили в квартиру військові з якимись незрозумілими списками, змушували ставити свій голос. Звичайно показували за кого голосувати", - сказав Федоров.

Він додав, що вчора пропагандисти заявили, що явка на вибори становила 85% виборців, але "жодна людина не розуміє звідки ці 85%, хто ці люди, хто проголосував, не розуміємо ми і, звичайно, не розуміють наші міжнародні партнери".

"Звичайно основний склад людей, які голосували - це 90% "гастролерів", або військових, які приїхали на тимчасово окуповану територію. Місяць тому розпочалося начебто голосування і воно навіть відбувалося на військових позиціях, на військових базах. Ми точно розуміємо, що наші мешканці не голосували за це. І хто ті люди, які голосували, зовсім не зрозуміло", - додав Федоров.

Нагадаємо

У Міністерстві закордонних справ Франції засудили проведення виборів президента рф на окупованих територіях України та сепаратистських регіонах Абхазії та Південної Осетії, а також у Придністровському регіоні Республіки Молдова.

Популярні

Новини по темі

У Полтаві п'яний чоловік відкрив вогонь з автомата

 • 19766 переглядiв