ochilnytsia-sekretnoi-sluzhby-ssha-yde-u-vidstavku-cherez-zamakh-na-trampa

Очільниця Секретної служби США йде у відставку через замах на Трампа

 • 10640 переглядiв

Директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл подала у відставку через нездатність запобігти замаху на Дональда Трампа. Президент Байден подякував їй за службу та планує призначити нового директора найближчим часом.

Директорка Секретної служби США Кімберлі Чітл піде у відставку через те, що її служба не змогла запобігти замаху на кандидата в президенти Дональда Трампа. Про це пише CNBC з посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що Чітл написала листа до працівників Секретної служби, в якому повідомила їм, що "у світлі останніх подій" "з важким серцем" вирішила піти у відставку.

Як пише CNBC, за день до рішення про відставку члени комітету Палати представників розкритикували Чітл через дії Секретної служби напередодні мітингу, де на Трампа скоїли замах.

Також голова Комітету з нагляду і підзвітності Палати представників Джеймс Комер сказав, що відставка Чітл не скасовує вимогу комісії щодо "більшої підзвітності" Секретної служби.

За його словами, потрібен повний аналіз того, як саме сталися збої в системі безпеки, щоб їм можна було запобігти надалі.

У зв’язку із замахом на Трампа керівницю Секретної служби США викликали на слухання у Конгрес 14.07.24, 16:43

Доповнення

Тим часом президент США Джо Байден дотично підтвердив її звільнення. Лідер Білого дому подякував уже ексочільниці Секретної служби, побажавши їй "усього найкращого".

Незабаром я планую призначити нового директора (Секретної служби – ред.)

- заявив Байден на своїй сторінці в X. 

Він також зазначив, що з нетерпінням чекає на висновки незалежного розслідування, яке має встановити, що сталося 13 липня.  

Нагадаємо

У колишнього президента США Дональда Трампа стріляли під час виступу в Пенсільванії. Агенти Секретної служби вивели колишнього президента США Дональда Трампа зі сцени після того, як він упав на землю на мітингу в Батлері.

Пізніше Трамп повідомив, що куля пробила верхню частину його правого вуха. Унаслідок стрілянини загинув один із глядачів, ще двоє дістали важкі поранення.

Трамп зустрівся з директоркою Секретної служби після замаху - ЗМІ19.07.24, 14:49

Популярні

Новини по темі