oboviazkova-naiavnist-viiskovo-oblikovykh-dokumentiv-dlia-vyizdu-za-kordon-vzhe-ye-blyzko-40-vidmov-cholovikam

Обов'язкова наявність військово-облікових документів для виїзду за кордон: вже є близько 40 відмов чоловікам

 • 21489 переглядiв

Близько 40 чоловікам було відмовлено у перетині кордону станом на 7 ранку через відсутність обов'язкових документів військового обліку, які є обов'язковими для всіх чоловіків у віці від 18 до 60 років при виїзді за кордон з України.

Відсьогодні наявність військово-облікового документа при перетині кордону обов’язкова для всіх чоловіків. Станом на 07:00 є близько 40 відмов чоловікам у виїзді за кордон. Про це повідомив журналісту УНН речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Деталі

В ДПСУ нагадали, що відсьогодні, 17 липня наявність військово-облікового документа при перетині кордону обов’язкова для всіх чоловіків віком від 18 до 60 років. Документ може бути як паперовий, так і в електронній формі.

У разі його відсутності прикордонники відмовляють у перетинанні кордону на виїзд з України. Також підставою відмови буде наявність в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про подання такої особи щодо розшуку в Національну поліцію.

В коментарі УНН Демченко повідомив, що станом на 07:00 обов'язкова наявність в чоловіків військово-облікових документів не впливає на черги на кордоні.

Станом на 7 ранку є близько 40 (відмов чоловікам у перетині кордону – ред.). Це ніяк не впливає на даний момент на черги. Ми не відмічали з 00:00 до 7:00 ситуацій, які б впливали на зменшення перетину кордону, на нестандартні або конфліктні ситуації. Відмови є, не можу сказати, що це вкрай катастрофічна кількість. Хтось забув військово-обліковий документ, хтось його не мав, але більшість тих хто перетинав кордон, мова про чоловіків, військово-обліковий документ мали

- розповів Демченко.

Також Демченко зазначив, що є різні категорії чоловіків яким дозволено перетинати кордон.

Так, згідно з інформацією ДПСУ у військово-облікових документах чоловіків, які мають право на перетинання кордону через відстрочку від призову чи виключення з військового обліку за станом здоров’я, повинна бути інформація про отримання такої відстрочки або довідка за формою, визначеною у додатку 6 Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Окрім того, Демченко закликав людей з розумінням поставитися до правил, які діють на кордоні та завчасно готуватися.

Якщо хтось не має військово-облікового документа обов'язково його зробити, адже це стосується всіх чоловіків віком від 18 до 60 років,

- сказав Демченко.

На ранок вівторка дані через застосунок Резерв+ оновили майже 3,2 млн громадян - Міноборони16.07.24, 12:38

Популярні

Новини по темі