oae-zaboronyly-zakhid-u-svoi-porty-tankeram-rosiiskoho-tinovoho-flotu-bloomberg

ОАЕ заборонили захід у свої порти танкерам російського "тіньового флоту" - Bloomberg

 • 16508 переглядiв

ОАЕ заборонили вхід у свої порти суднам під прапором Есватіні, які допомагають транспортувати російську нафту. Це черговий крок ОАЕ з дистанціювання від ризикованих суден, пов'язаних з російським "тіньовим флотом".

Об’єднані Арабські Емірати заборонили прибувати кораблям під прапором африканської країни Есватіні. Це є останньою ознакою того, що країна Близького Сходу дистанціюється від ризикованих суден, які допомагають транспортувати російську нафту. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що відповідно до урядового циркуляра, опублікованого на вебсайті порту Фуджейра, прапор Есватіні тепер у списку, який обмежує заходи в порти та води ОАЕ. Зауважимо, що на початку цього року було включено до списку прапор Камеруну.

Судна, що плавають під обома прапорами, транспортували нафту для москви після того, як вона зібрала тіньовий флот кораблів, щоб допомогти забезпечити рух санкційних поставок.

Заборона не поширюватиметься на судна, оцінені більш широким міжнародним класифікаційним органом.

Видання дізналось, що з 18 кораблів під прапором Есватіні, видимих у даних відстеження суден, право власності на 16 невідомо.

За даними Kpler, кілька танкерів у цьому списку перевозили нафту, видобуту в Росії та Ірані.

Попри західні санкції доходи рф від продажу нафти і газу зросли - Reuters03.07.24, 14:22

Популярні

Новини по темі

Атака рф на Селидове: кількість поранених зросла до 11

 • 40260 переглядiв