ukenru
o-lukashenko-doruchiv-znayti-alternativu-rosiyskiy-nafti

О.Лукашенко доручив знайти альтернативу російській нафті

 • 11069 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Президент Білорусі Олександр Лукашенко нагадав уряду на необхідності вирішення завдання з пошуку альтернативи російської нафти, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

"Скорочення Москвою поставок нафти в Білорусь має бути заміщено альтернативними варіантами", - заявив О.Лукашенко на зустрічі з заступником прем'єр-міністра Володимиром Семашко.

О.Лукашенко зазначив, що питання про заміну російської нафти обговорювалося ще в кінці 2016 року, вказавши, що альтернативні варіанти не просто пророблялися - деякі з них уже випробувані.

"Ми відчули вже на практиці, доставляючи нафту з Чорного і Середземного морів на наші нафтопереробні заводи, щоб на практиці подивитися, як це буде виглядати економічно", -  зазначив він.

Глава білоруської держави попросив доповісти йому, як йдуть справи в цій галузі, як йдуть переговори з Росією, щоб визначитися, як діяти далі, а також з нафтовидобутку в Білорусі.

Як повідомляв УНН, президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував питання створення в країні центрів тимчасового утримання мігрантів, заявивши, що Білорусі не потрібні чужі мігранти.

Українські Національні Новини

Новини Світу