novyi-premier-brytanii-ta-fon-der-liaien-obhovoryly-pidtrymku-ukrainy

Новий прем'єр Британії та фон дер Ляєн обговорили підтримку України

 • 40528 переглядiв

Новий прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провів телефонну розмову з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Вони обговорили сфери тісної співпраці між Великою Британією та ЄС, включно з підтримкою України. Про це УНН повідомляє з посиланням на сайт британського уряду.

"Прем'єр-міністр сьогодні (5 липня - ред.) поговорив із президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Лідери обговорили сфери тісної співпраці між Великою Британією та ЄС, включно з підтримкою України, зміною клімату та регіональною безпекою", - ідеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр і фон дер Ляєн наголосили на важливості унікальних відносин між Великою Британією та ЄС у вирішенні цих проблем.  

"Вони домовилися підтримувати тісний контакт і сподіваються на швидку особисту зустріч", - зазначено в повідомленні.

Доповнення

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом, у якій запевнив американського лідера, що підтримка України з боку Великої Британії непохитна.

Лідер британської Лейбористської партії Кір Стармер офіційно став прем'єр-міністром Великої Британії після аудієнції з королем Чарльзом III у Букінгенському палаці в п'ятницю, 5 липня.

Після цього у Великій Британії оголосили склад нового уряду. Джона Гілі було призначено міністром оборони Британії. Міністром закордонних справ став Девід Ламмі.

Популярні

Новини по темі