norvehiia-vydilyt-48-mln-yevro-na-drony-ta-ppo-dlia-ukrainy

Норвегія виділить 48 млн євро на дрони та ППО для України

 • 21469 переглядiв

Норвегія надасть 570 млн крон до Міжнародного фонду для України на закупівлю дронів та засобів ППО. Внесок здійснюється у співпраці з Великою Британією, Нідерландами та Литвою для захисту України від російських атак.

Норвегія виділить 570 мільйонів норвезьких крон (понад 48 мільйонів євро - ред. ) до Міжнародного фонду для України (International Fund for Ukraine, IFU) на закупівлю дронів та засобів протиповітряної оборони. Про це пише УНН з посиланням на заяву норвезького уряду.

Деталі

Очікується, що внесок Норвегії, здійснений у співпраці з Великою Британією, Нідерландами та Литвою, сприятиме захисту українського населення та важливої інфраструктури від російських атак.

Україна гостро потребує більше військового обладнання, щоб захистити себе від російської агресії. Разом з іншими країнами Норвегія зробить все можливе, щоб зробити свій внесок

- заявив міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Доповнення

International Fund for Ukraine – це додатковий механізм фінансування підтримки для України, очолюваний Міноборони Британії, до якого також входять Австралія, Данія, Ісландія, Литва, Нова Зеландія, Норвегія, Ісландія, Литва і Швеція.

Після російського удару по Полтаві: посол ЄС закликала забезпечити Україну необхідною зброєю 03.09.24, 18:21

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія виділить 48 млн євро на дрони та ППО для України

     • 21469 переглядiв

    У Києві та трьох областях ввели екстрені відключення світла

     • 31307 переглядiв