norvegiya-peredala-ukrayini-viyskovo-medichni-avtobusi

Норвегія передала Україні військово-медичні автобуси

 • 849235 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Норвегія передала Україні п’ять військових автобусів швидкої допомоги. Про це повідомляє пресслужба Північноатлантичного альянсу, інформує УНН.

Деталі

Пожертвування вартістю три мільйони євро координується  Євроатлантичний координаційний центр НАТО з реагування на катастрофи (EADRCC) через фінансову угоду Києва з Норвегією. Центр визначатиме вимоги до автобусів швидкої допомоги та сприятиме доставці цієї медичної допомоги Міністерству оборони України.

Цитата

«Ця гуманітарна пожертва є частиною безпрецедентної підтримки, яку надають члени НАТО, оскільки Україна продовжує протидіяти агресівній війні рф», - ідеться у повідомленні.

Виступаючи після робочої сесії міністрів закордонних справ НАТО у Бухаресті у вівторок, 29 листопада, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що країни Альянсу надалі продовжуватимуть підтримувати Україну.

Довідка 

Євроатлантичний координаційний центр реагування на природні лиха та катастрофи - орган НАТО для здійснення координації сил і засобів допомоги у випадку природних і катастроф на території країн-членів НАТО та країн-партнерів.

Створений у 1998 році під егідою Ради Євроатлантичного партнерства як один із двох найважливіших компонентів політики Ради у сфері практичного співробітництва в галузі надання міжнародної допомоги у випадку природних лих і катастроф.

Доповнення

Норвегія анонсувала виділення 14,5 млн євро (150 млн норвезьких крон) на фінансування тренувальної місії ЄС для українських військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Норвегія передала Україні військово-медичні автобуси

     • 849235 переглядiв