ukenru
nimetska-politsiya-zatrimala-pidozryuvanogo-u-prichetnosti-do-vibukhiv-u-dortmundi

Німецька поліція затримала підозрюваного у причетності до вибухів у Дортмунді

 • 9600 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Поліція Німеччини затримала підозрюваного у причетності до вибухів поряд з автобусом, який перевозив гравців футбольного клубу "Боруссія" в Дортмунді, передає УНН з посиланням на ВВС.

За даними влади, у підозрюваного є зв'язки з ісламістами. Прокурори також повідомили, що три вибухових пристрої містили шматки металу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція назвала вибухи біля автобуса "Боруссїї" спланованим нападом

Також зазначається, що поліція вивчає два листи, в яких береться відповідальність за напади. Влада поки розглядає напад як теракт, тому цією справою зайнялася федеральна прокуратура. Проте повідомляється, що точні мотиви нападу поки не встановлені.

"Двоє підозрюваних, пов'язаних з ісламістами, знаходяться в центрі нашого розслідування. Ми обшукали їхні квартири, один з них був затриманий", - розповіла представник прокуратури.

За її словами, три листи з однаковим текстом були виявлені біля місця вибуху, у них говорилося, що нападник пов'язаний з екстремістським угрупованням "Ісламська держава".

"Серед іншого вони вимагали відкликання (німецьких - ред.) літаків "Торнадо" з Сирії і, я цитую, закриття авіабази Рамштайн", - додала представник прокуратури.

Зазначається, що автентичність листів поки не встановлена.

Нагадаємо, вчора, 11 квітня біля клубного автобусу “Борусії” пролунало три вибухи. Серед футболістів дортмундського колективу пораненим опинився Марк Бартра, якому в руку потрапив осколок. Повідомляють, що він отримав перелом променевої кістки.

Українські Національні Новини

Новини Світу