nimechchina-zaproponuvala-rozmistiti-shtab-nato-na-baltiyskomu-mori

Німеччина запропонувала розмістити штаб НАТО на Балтійському морі

 • 342665 переглядiв

Німеччина повідомила керівництву НАТО про готовність взяти на себе керівництво військово-морськими силами Північноатлантичного альянсу на Балтійському морі в рамках регіонального штабу.

Зазначається, що передбачений для цих завдань штаб наразі використовується для керівництва морськими навчаннями НАТО "Північне узбережжя", які почалися 9 вересня біля берегів Латвії та Естонії.

Цитата

"Зараз у заступника головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі лежить лист, у якому ми вказуємо, що маємо можливості, щоб створити регіональний штаб по Балтійському морю", - цитує dpa головнокомандувача військово-морських сил ФРН віце-адмірала Яна Крістіана Каака.

Завдання штабу НАТО на Балтійському морі

"Балтійське море - настільки складна водойма з такими вузькими проходами, такою кількістю прибережних держав, що вже в мирний час тут необхідно все досконало вивчити й узгодити, хто чим займається", - пояснив віце-адмірал Каак. У мирний час це і є одним із головних завдань такого штабу, підкреслив він.

За словами головкому ВМС ФРН, зараз потрібно перейти з умов мирного часу до управління більшими військово-морськими з'єднаннями в Балтійському морі. Фахівці військово-морських сил, здатні з нею впоратися, дислоковані в місті Росток.

Навчання "Північне узбережжя" триватимуть два тижні. У них беруть участь понад 3000 військовослужбовців із 14 країн, зокрема держав НАТО, що мають вихід до Балтійського моря, а також Італії, Франції, Канади та США.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сили оборони мають успіхи біля Кліщіївки – ЗСУ

     • 347314 переглядiв

    Війна: ворожих атак за добу зазнали 9 областей

     • 372984 переглядiв

    Ворог намагається розосередити нашу ППО – Ігнат

     • 288537 переглядiв

    Ворог 9 разів обстрілював Чернігівщину, є поранений

     • 301194 переглядiв

    У Пологах на Запоріжжі постраждали десятки окупантів

     • 761685 переглядiв

    У ДСНС повідомили деталі наслідків ворожої атаки на столицю

     • 1368967 переглядiв