nimechchina-i-frantsiya-zaproponuvali-normandsku-zustrich-na-polyakh-oon-rosiya-vidmovlyayetsya

Німеччина і Франція запропонували нормандську зустріч на полях ООН - Росія відмовляється

 • 15831 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Німеччина і Франція запропонували провести нормандську зустріч на рівні міністрів закордонних справ на полях Генасамблеї ООН. Росія називає такі переговори "несерйозними". Про це під час форуму "Вся Росія-2021" заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає УНН.

Цитата

"Коли Росію закликають провести зустріч у нормандському форматі, то російська сторона просить спочатку пояснити, як це все поєднується, тому що Мінські домовленості заперечуються", - заявив Лавров.

Глава МЗС РФ зазначив, що Німеччина і Франція запропонували провести на полях ГА ООН в Нью-Йорку зустріч міністрів закордонних справ нормандської четвірки.

"Ми намагаємося з'ясувати, як вони ставляться до того, що творить президент України і його команда, перекреслюючи можливість виконати Мінські домовленості. Вони кажуть - треба зібратися і там подивитися. А це розмова несерйозна і непрофесійна", - додав Лавров.

Доповнення

Раніше російські ЗМІ повідомили, що відеоконференція політичних радників лідерів країн “нормандської четвірки” відбулася 8 вересня, зустріч начебто ініціювала Німеччина.

За даними ЗМІ, на прохання німецької сторони основним питанням для обговорення стала можливість організації цього року нового саміту глав держав "нормандської четвірки".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні ліквідують ще один банк

     • 36998 переглядiв

    Разумков повторно захворів на коронавірус

     • 32835 переглядiв