neitralni-krainy-zasluhovuiut-naitemnishoho-mistsia-v-politychnomu-pekli-tusk-pro-viinu-rf-v-ukraini

Нейтральні країни заслуговують найтемнішого місця в політичному пеклі: Туск про війну рф в Україні

 • 25537 переглядiв

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, перебуваючи в Києві, засудив країни, які залишаються нейтральними щодо війни росії проти України, вважаючи, що вони заслуговують на "найтемніше місце в політичному пеклі".

Країни, які намагаються зберігати нейтралітет у питанні війни, яку розпочала росія проти України, заслуговують найтемнішого місця в політичному пеклі. Про це заявив премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським в Києві, передає УНН.

Туск заявив, що хоче звернутися до лідерів європейських держав, які не до кінця зрозуміли, за що бореться Україна.

"Хтось колись сказав, що найтемнішим місцем в пеклі зарезервоване для тих, хто вдає нейтралітет в часи морального конфлікту. Сьогодні будь-хто у вільному світі, хто прикидається нейтральним, вдає, що має однакову дистанцію щодо України та росії, заслуговує на найтемніше місце в політичному пеклі", - сказав Туск.

Доповнення

Угорщина продовжує співпрацю з росією попри вторгнення рф в Україну.

Наприклад, голова МЗС Угорщини Сійярто у квітні 2023 року відвідав москву та домовився із росією про постачання енергоносіїв.

Окрім того, глава адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана Гергелі Гуляш заявляв, що Угорщина не буде арештовувати президента росії володимира путіна, якщо він в'їде в країну.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі