nazva-rozklad-perehovoriv-shchodo-intehratsii-ukrainy-do-yes-ochikuietsia-cherez-misiats

Віцепрем'єр-міністр Стефанішина розповіла, як просувається євроінтеграція України

 • 93143 переглядiв

Як підтвердила віце-прем'єр-міністр Ольга Стефанішина, Україна очікує на конкретний графік переговорів щодо європейської інтеграції протягом місяця, причому переговори мають розпочатися після виконання рекомендацій ЄС.

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розповіла, що вже за місяць слід очікувати формування конкретного графіку переговорів щодо євроінтеграційного процесу. Про це вона заявила в ефірі телемарафону, передає УНН.

Стафанішина наголосила, що зараз готуються переговорні команди. Вона розповіла, що цього тижня мала серйозну координаційну роботу з комісаром ЄС з розширення:

"Мала певні побоювання, що в Європейській комісії почався певний процес прокрастинації після ухвалення політичного рішення. Але маю від нього запевнення, що готується максимальний пакет рішень на березень 2024 року з точки зору ухвалення переговорної рамки. Сподіваюсь з ним побачитись ще через місяць, і ми вже матимемо конкретний графік".

Нагадаємо

Європейська рада під час саміту 14-15 грудня 2023 року прийняла рішення розпочати переговори з Україною про входження до ЄС та доручила Раді ЄС сформувати рамкові умови для таких переговорів, щойно Україна виконає всі рекомендації Єврокомісії в процесі розширення ЄС.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фільм про життя Майкла Джексона вийде у 2025 році

     • 33703 переглядiв

    Міністр оборони США Остін досі в лікарні

     • 33620 переглядiв

    У Японії почалося виверження вулкана Отаке

     • 34579 переглядiв

    Напади хуситів на кораблі порушують глобальну торгівлю

     • 87099 переглядiв

    США планують візит делегації конгресменів до Тайваню

     • 34494 переглядiв