nazivala-zakhopleni-teritoriyi-ukrayini-osvobozhdennymi-suditimut-suddyu-z-cherkaskoyi-oblasti

Називала захоплені території України «освобожденными»: суддя з Черкаської області сама піде під суд

 • 465592 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. До суду скеровано обвинувальний акт щодо судді одного із місцевих судів Черкаської області у виправдовуванні, запереченні збройної агресії рф проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Цитата

«Прокурори Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно судді одного із місцевих судів Черкаської області у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що розслідуванням встановлено, що суддя одного з суддів Запорізької області після повномасштабного збройного вторгнення рф переїхала з тимчасово окупованої ворогом території у Черкаську область.

«Залишитися на підконтрольній Україні території вона хотіла лише з метою отримання довічного грошового утримання судді після виходу у відставку. Обіймаючи адміністративну посаду голови суду та будучи суддею, вона як службова особа в спілкуванні з іншими громадянами неодноразово виправдовувала збройну агресію рф проти України, розпочату в 2014 році», - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Називала захоплені території України «освобожденными»: повідомлено про підозру судді на Черкащині

В Генпрокуратурі повідомляють, що обвинувачена заперечувала агресію рф, виправдовувала та визнавала правомірною тимчасову окупацію частини території України. Суддя поширювала російські наративи щодо військового вторгнення рф в Україну та переконувала у них співрозмовників.

«Обвинувачена називала захоплені території України «освобожденными», а окупантів «нашими» та визнавала АР Крим частиною рф. Обговорюючи російські ракетні удари по українських населених пунктах, суддя трактувала влучання у цивільні будинки як економію дорогих високоточних ракет з нехтуванням безпеки мирного населення», - йдеться в повідомленні.

Також вона наголошувала, що Маріуполь обстрілювали українські військові, а не російські.

Крім того, після початку повномасштабного вторгнення неодноразово відвідувала тимчасово окупований Крим. Вона навіть зустрічала на півострові новий 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликав підлеглих здаватися рашистам: ексголові сільради на Київщині повідомили про підозру

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Помер перший президент Молдови Мірча Снєгур

     • 808879 переглядiв

    Окупанти поранили ще одного жителя Донеччини

     • 171398 переглядiв

    Зеленський привітав танкістів з професійним святом

     • 191221 переглядiв

    Над Миколаївщиною вночі було знищено 8 "шахедів"

     • 214028 переглядiв