ukenru
naystarishoyu-lyudinoyu-v-ssha-stala-114-richna-amerikanka

Найстарішою людиною в США стала 114-річна американка

 • 18715 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. У віці 114 років найстаршою людиною в США стала американка Тельма Саткліфф. Вона також є однією з семи найстарших людей, що нині живуть на планеті. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

За даними дослідницької групи, у свої 114 років Тельма Саткліфф стала найстаршою з нині живих американців. Вона практично втратила зір і слух, але в іншому вона "все ще дуже прониклива".

Тельма Саткліфф зайняла почесне звання серед літніх американців після того, як 17 квітня попередня власниця рекордного звання Хестер Форд померла в Північній Кароліні в віці 115 років.

Відзначається, що жінка перенесла COVID-19. За словами її помічниці Мейсон, важким періодом для Тельми, яка перебуває у будинку для людей похилого віку, став, коли не дозволяли приймати їжу в громадських місцях, і його жителі змушені були їсти в своїх кімнатах.

Цитата:

"Це розбивало мені серце, бо вона завжди запитувала: "Ти збираєшся залишитися і поїсти зі мною? - І я змушена була відмовлятися, тому що ми дотримувалися суворих обмежень", - поділилася жінка.

Як розповіла жінка, Тельма Саткліфф ніколи не мала дітей, вона ніколи не курила, і вважала, що в житті не варто турбуватися даремно. Такої позиції вона дотримується все життя.

Контекст

У вересні мешканка міста Фукуока Кане Танака, якій виповнилося 117 років і 260 днів, побила попередній рекорд тривалості життя в Японії.

Українські Національні Новини

Новини Світу