naymasshtabnishi-v-istoriyi-u-nimechchini-zavershilis-navchannya-aviatsiyi-nato

Наймасштабніші в історії: у Німеччині завершились навчання авіації НАТО

 • 711172 переглядiв

Деталі

У маневрах під керівництвом Німеччини «Air Defender 23» взяли участь близько 250 військових літаків з 25 країн НАТО та партнерів, включаючи Японію та Швецію, яка претендує на приєднання до альянсу.

До 10 000 військовослужбовців взяли участь у навчаннях, спрямованих на підвищення оперативної сумісності та готовності до захисту від безпілотників і крилатих ракет у разі нападу на території НАТО.

«Ми хотіли показати, що ці 25 різних націй можуть діяти разом з першого дня, і нам це вдалося», — сказав глава ВПС Німеччини Інго Герхарц з авіабази Ягель на півночі Німеччини.

За його словами, навчання були «повним успіхом» на тактичному та організаційному рівнях. З 2000 запланованих польотів було виконано близько 1800, що є «рекордним» відсотком завершення для такого роду навчань.

“Air Defender” був задуманий у 2018 році частково як відповідь на російську анексію Криму, хоча Герхарц раніше наполягав, що він «ні на кого не націлений».

Водночас посол США в Німеччині Емі Гутманн зазначила, що навчання продемонструють «поза тінню сумніву спритність і швидкість наших союзних сил» і мають на меті надіслати повідомлення країнам, включаючи росію.

«Я була б дуже здивована, якби будь-який світовий лідер не звернув увагу на те, що це свідчить про дух цього альянсу, що означає силу цього альянсу, і це включає пана путіна», — сказала вона.

Доповнення

Війна росії проти України активізувала Західний військовий альянс, створений майже 75 років тому, щоб протистояти Радянському Союзу. Фінляндія та Швеція, які тривалий час дотримувалися офіційної позиції нейтралітету, щоб уникнути конфлікту з москвою, обидві прагнули до членства в НАТО після вторгнення росії в лютому 2022 року.

Фінляндія приєдналася у квітні, але заявка Швеції була затримана в основному через заперечення Туреччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо росія використає ядерну зброю в Україні, вона опиниться у війні проти НАТО - Сенат США

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Камчатці почав вивергатися найбільший вулкан Євразії

     • 1042920 переглядiв