nayblizhchim-chasom-bude-sche-bilshe-novin-pro-f-16-dlya-ukrayini-kuleba

Найближчим часом буде ще більше новин про F-16 для України - Кулеба

 • 907238 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Найближчим часом з'явиться ще більше новин про літаки F-16 для України. Наразі відбувається дуже інтенсивна дипломатія на всіх рівнях, яка наближає Україну до того, що буде суттєво підсилено Збройні сили з повітря та отримаємо принципово нові потужності. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відеозверненні, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ви пам'ятаєте, що я вам казав, що західні винищувачі будуть. Я вам казав, що, я в цьому абсолютно впевнений. І те, що ви сьогодні почули, це не є фінальним рішенням щодо надання нам літаків, але це вже початок рішення, яке робить його ще більш неминучим, ніж тоді коли я почав казати, що це рішення неминуче. Все буде, ми все отримаємо. Чекайте на новини. Найближчим часом їх буде ще більше, саме в частині літаків», - розповів Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лондон каже, рухає тему F-16 для України: анонсував навчання українських пілотів

Він повідомив, що зараз відбувається дуже інтенсивна дипломатія на всіх рівнях, яка наближає Україну до того, що ми ефективно закриємо українське небо, суттєво підсилимо Збройні сили з повітря та отримаємо принципово нові потужності.

«Я вже приблизно розумію часові рамки, говорити поки що не буду, але хочу сказати, що цей візит Президента до всіх країн, і до Італії, і до Німеччини, і до Франції, і до Британії, з точки зору формування оцієї авіаційної коаліції має вирішальне значення», - сказав Кулеба.

Він наголосив, що Президент зробив все вчасно й дуже сильно.

«Паралельно є трек спілкування з США… Я, коли був на пересадці в Нью-Йорку, по дорозі з Гватемали до Швеції, то як раз зі своїм колегою, держсекретарем Блінкеном більшу частину розмови говорили саме про F-16 і про літаки. Коротше, збираємо зброю», - зазначив Кулеба.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Лондону у Великій Британії заявив, що Україна спільно зі Сполученим Королівством планує створити "коаліцію винищувачів", щоб захистити українське небо.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Ми не знаємо, чим закінчиться ця війна" - Столтенберг

     • 1714123 переглядiв