ukenru
naumburzkiy-sobor-ofitsiyno-potrapiv-do-spisku-kulturnoyi-spadschini-yunesko

Наумбурзький собор офіційно потрапив до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

 • 11721 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Розташований у німецькій землі Саксонія-Ангальт собор святих апостолів Петра і Павла, заснований у XI столітті, офіційно став частиною культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

"Наумбурзький собор святих апостолів Петра і Павла у німецькій землі Саксонія-Ангальт офіційно внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО", - повідомили у виданні.

За словами статс-секретарки в МЗС ФРН Мішель Мюнтеферінґ, собор наочно демонструє, наскільки важливими були культурний обмін та мобільність митців для соціального та мистецького розвитку в Європі.

Як зазначили у виданні, Наумбурзький собор, заснований у XI столітті, є однією з найважливіших соборних будівель Середньовіччя. Особливу популярність мають скульптури з піщанику, які його прикрашають. Серед найвідоміших - фігура маркграфині Ути Балленштедтської, яка є символом Наумбурга та землі Саксонія-Ангальт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джорджа Оруелла включили в спадщину ЮНЕСКО

Також ресурс повідомив, що рішення прийняти Наумбурзький собор до всесвітньої культурної спадщини було ухвалене ЮНЕСКО в липні 2018 року. Це була вже третя заявка на прийняття споруди до списку ЮНЕСКО.

Нагадаємо, наприкінці вересня ЮНЕСКО наголосили на погіршенні ситуації в тимчасово окупованому Криму. Особливе занепокоєння організації викликає стан збереження Ханського палацу в Бахчисараї, внесеного до Попереднього списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Внаслідок т.зв. „реставраційних робіт“, що здійснюються окупаційною владою на його території, існує реальна загроза втрати історичної та культурної автентичності цього об’єкта.

Українські Національні Новини

Новини Світу