ukenru
natsgvardiya-otrimala-dozvil-na-vikoristannya-poligrafiv

Нацгвардія отримала дозвіл на використання поліграфів

 • 11234 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Третього листопада 2017 року набрав чинності нормативно-правовий акт згідно якого, Національна гвардія України отримала правові підстави для використання поліграфів у рамках своєї професійної діяльності, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Нацгвардії України.

"На виконання вимог Концепції розвитку Нацгвардії України до 2020 року, зокрема впровадження сучасного інструментарію в систему професійно-психологічного відбору кандидатів на військову службу, призначення на керівні посади, проведення службових розслідувань та перевірок, з 3 листопада 2017 року офіційно вступив у дію нормативно-правовий акт (щодо отримання використовування поліграфів), який пройшов зовнішнє погодження та державну реєстрацію", - зазначили у прес-службі.

Окрім того, додається, що у поточному році Нацгвардія отримала 6 сучасних поліграфів, було проведено професійну підготовку спеціалістів для належного експлотування технічного засобу.

Також зазначається, що робота з поліграфом буде розпочата найближчим часом. Метою використовування засобу є "отримання ймовірної та орієнтувальної інформації, яку іншим шляхом отримати неможливо, для з’ясування ступеня її правдивості та повноти, отримання додаткових відомостей, які можуть використовуватися в службово-бойовій діяльності".

Як повідомляв УНН, Президенту України Петру Порошенку запропонували ввести використовування поліграфу, як засобу доказування під час розслідування справ за фактом корупції.

Українські Національні Новини

Суспільство